Instagram

Instagram
Catch us on instagram 'akubeb'

Saturday, November 30, 2013

Carters & OKBG



Hah tipu! 3 kiri ni baju NEXT yg aku purchased last time aku campur kan n tgkp. Now nak cite baju2 osh kosh n carters yg baru sampai last week. Yippie!!! Start dr legging tgh ni sampai la semua belah kanan. Byk kn? Tapi murah. Quality pon sangat bagusss. Nama pon ada brand kn? Tapi ramai yg xtahu. Its murah bile purchase on9. Sila2 lah google ye? 

Most baju ni byk yg 6 bln ke atas. 9-12bln. Saja beli lbih umur. Sbb ctk pkai dah bsar sikit. Yg kecik cam Sarah ni aku beli byk of9. So ini lah dia.. Murahhh! 

Nanti upload lagi yg bru smpi semalam. 2nd purchased from Next. InsyaAllah

Maafkan la ye mami yg x abis2 lagi sindrom 1st baby ni. Huhuhu. 

Friday, November 29, 2013

JANGAN!



Penah nampak tub ni kat mothercare? Sure la penah kan? Ha JANGAN beli. Memang nampak ctk n sexxay tp tah cemana. Now Sarah blom pon 3bln dah x muat die kat tub ni. Mandi bb sure la baring kn sket kn? Yg bestnya Sarah nye kaki dah tersentuh hujung tub ni. Dia suka mandi, die melonjak2 sampai kepa terantuk ke dinding tub tuh. Klu sempat aku elak. Tp ade la skali dua terkena. Tp x la kuat sbb msih cuba ngelak, kna sket je. 

Aku tak pasti aku salah pakai or mmg baby ku dh bsr n pjg. Habis xkan smua bb pkai tub tuh smpi 2bln lbih ke? Nak kata aku silap xkan bb yg x pandai duduk  sendiri tu nk dibiarkan duduk dlm tub tuh. X cantik bdn anak aku nanti kecik2 dah dipaksa duduk sbb nak muat kan tub punya pasal.. 

Tmrw nak hunting tub yg bsr cam dlu2 tu. 

Padan la tgk mami2 ig ade letak anak die dlm tub yg bsr gle. Masa tu tgk dh terdetik dah 'mak ai bsr tub ank dia. X seni lansung mak dia pilih yg gabak terus gitu'.

So padan muke aku! Baru aku tau dorang ni pilih bsr2 sbb apa. Ceh. Yg ctk tu x muat rupanya..

Tapi masalah bsr yg tub2 bsr tu aku pnh tgk kat Robinson rm250+ weih. Dah la bsr gabak x sexxay, bapok maha plak tu! Paling murah yg aku jmpa ni la yg aku pnya ni. Afta less 78 kot. Hahahaa. Xde amik combo2 deh. Single je. 

Dah tu skrg camne?

Beghantuuu



Another recieved..!
*last..last* 

Thursday, November 28, 2013

Lagi



Lagi haru.. Sane sini sales. Hari tu ade beli baju Sarah kat okbg n carters.. Mmg murah. 4-5pasang rm120. Branded tu 1 hal. Yg penting quality n ctk. Klu beli kat mesia those brand kn mhl gilos?! So beli on9 sgt berbaloi! 

Nanti aku share baju yg dibeli. And ada 2 trip lagi is on the way. Gilos. Bkn nk memoyo kt sini. Tp nk cerita n kongsi cara org x berapa nk hadoo cm aku. Nk kuality kn? Kat mesia kualiti nye sepasang almost 100. If kat us 3pasang weih bole dpt. so? X ke saving gle tu??

Poney pon kalah kemurahannya klu beli on9 ni. Terjamin kainnya ctk. So lets shop! 


Sales! Sales! Sales!



RM0.00 Attention PONEY members! "PONEY MEMBER DAY" is here! Get 50% OFF your fav items, from 27Nov-1Dec'13. Hurry and visit us. 5 days only! *T&C apply

ATTENTION! Seremban hanya ada butik Poney sahaja! Sedih ke iddak? Nasib ada kan? Toksah la harap yg bukan2.. 

Poney ni agak pioneer punya brand. Dari kita kanak2 kot. Pendapat aku mmg bagus la kualiti kain nya dgn harga yg masih berpatutan. So aku suka! 

Yg lagi best smalam aku p. 1st time aku tgk member dpt 50% off on new item. Wahhhh! Ini sudah bgus. Ku sangkakan xde lansung or paling2 10% kn? Nama pon benda baru. Sekali tgk yg baru smua 50% and yg lama ada yg 50% and 10%. Oh suka suka! 

Dress sgala yg mahal2 smua 50%

P E N G S A N ! 


Thanks pa kerana bagi chan sokmo..

So sapa2 nk membeli sila lah membelah di poney berdekatan! Jgn smpi poning sudey..

.Bukan ditaja.

Kenduri



Minggu bekerja ni kami anak beranak agak sebuk utk prepare kenduri aqiqah sarah hujung minggu ni. Pagi2 tukar pampers Sarah, terus ikot papa p carik kambing, gi htr invitation rmh ke rmh. Saja nk nyibok je aku 2 branak nih. 

Hanya bawak nursing cover utk menyusu Sarah, mudahkan..? Huhuhu. 

Hope semua berjalan lancar. 7 hari hari tu dah tahnik n botakkan Sarah, now only nak buat Kenduri doa selamat aqiqah. No potong2 jambul, no buai2, no marhaban2.. tu semua tradisi. Bukan tuntutan agama. Hope semua jln dgn keberkatan utk Sarah dan masa depannya. 

InsyaAllah. 

*pd sis yg komen smlm, hollah2(lambai tgn..) Xtau cmna rupa jmpa kte kt s2 jj smlm. Sure x terurus gle. Haha. Nk cpat. Btw thx krn kata2 yg baik. To u too.. Semoga dirahmatiNya. 

*blog ni semua ber n3 dgn hp. X pnh pkai lapy/pc lg. tu yg spelling kelaut, gmbr lari larau. Ahaks

Friday, November 22, 2013

Bonding time

Papa dotter bonding time. 

Omei sangat. Love u both. Lama x jmpa papa dia. Skali jumpa bkn mainnnn.. 

Ye kami masih dirumah uwan. 

Happy weekend yols. 

Wednesday, November 20, 2013

Thermometer


Aku tatau pd korang penting ke tidak benda alah ni. Tapi pada aku sangat penting. Awal2 baby tak keluar lagi aku dah letak dalam list utk dibeli. Walaupon agak mahal tapi nak buat mcmana? Dah nak mudah. Kalau nk murah, agak2 pakai blakang tapak tangan la ye dak? Ahaks. 

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi setakat ni x berguna lagi benda ni. Duk gatai tangan 'beeeep' kat semua org je la main2 tgk suhu badan org. Hee mintak jauh la guna pd anak kecik :( tak sanggop. 

Apa2 pon kena standby. Lagi2 bila tinggal berdua je dgn anak2. Mau kalut. Atleast ada benda ni boleh confirm kan suhu badan dgn tepat. Paham2 la kalau panas dibiarkan lama apa jadi? Nauzubillahhiminzalikh...

Suami beli ni hari tu kat manjaku rasanya. Dalam RM159 camtu lah. Ada penah nampak cheaper di groupon. 

Benda ni memang standby dalam hbag! Over kan aku? Whateva!

Medela



Last week benda alah ni murah kat amazon. Afta convert jadi RM400. Mana nak carik Medela swing ni 400 kat sini. Terus rekemen kat 1 of my gf. Die tengah pregnant. Alhamdulillah done. Awal2 lagi baby dalam perot dh murah rezeki. Mana tak nya, swing ni kat kedai rm700-800 tau! Nasib aku dh ada breastpump. Kalau x nak gak kebas. Tamak! Haha


Snug. China made. Hahahaha. Gile sangkak kan sampai bpump pon beli china. Ni ala2 medela alike la. Walaupon china aku beli ni rm700 jgk lah. Tp mcm2 free. Diapers bag, cooler bag, ebm storage, warmer, manual pump. Eh mcm2 la. Medela tak dapat deh harga tuh dpt mcm2. Siap ade screen lagi. Ahaks. Timer etc lah. Madela ade la tp rm1.5k baru dpt camni. Itu pon xde free gift. Byk kelebihan lah Snug nih. Kecik besar tapak tgn je. Tu yg penting. And x bising. Lagi senyap dr medela. Mana ali beli? Kiddie garden la mna lagi? Dia la beriya rekemen. Lg bagus dr medela katenye. Cuma medela pemes kn. so aku belasah je la. China pon china lah. China ni jgak la yg byk mbantu kejayaan perjalanan bf aku. And paling best dh sbulan x pump. Malas. N direct feed je utk Sarah. Aha kesudahan nye. Nasib beli china. Kalau medela? Rugi x pakai! 

Gile pjg karangan hari ni. Bantai laaah

Tuesday, November 19, 2013

Horlick punya cerita


Errr mmg full bf since Sarah lahir lagik. Ada cerita pjg kt draft tapi xde mood nk habis kan. Hohoho! Niat nak kongsi ssh senang msa start bf awal2 dulu. Itu yg pjg n letih nak sambung. Huhuhu. Kenapa pjg ceritanya? Sebab dugaan if xda x cara la kan? Tapi masa tuh lagi diduga lagi aku pump. Sambil nangis2. Susu setitik dua je turun. Padahal dah sehari dua Sarah lahir. Never give up!!!! Peranan paling penting adalah suami. Dia jadi pompom girl bg smangat kat sbelah. Bila dah dapat pam, kua yg jernih tu mau 3-4hari sampai. Susu betol belom keluar. Memang tinggi zat yg itu. Tapi Sarah meraung lapar tak kenyang. Luka dan berdarah2 toksah cakap lah, kena plak hisap dek Sarah. Perghh nikmat! Lagi suami yg banyak membantu, hilang perit bila tgk suami dan anak memberi positive vibes. Tapi tu semua kenangan manisss. Suami tak penah berhenti doa dan terus berdoa. Forsure lah berbaloi. Dah janji Allah. 

Kenapa nak sangat bf?
Itukan tuntutan Islam. Kenapa? Waaa banyak zat dia. Zat dlm badan, otak, diri baby dan ibu. Salah 1 nya mendengar kata dan di jauhi penyakit. Ini bukan reka, tapi kenyataan. Kita usaha, ALLAH menentukan. 

Tu sikit sebanyak ringkasan perjalanan bf aku pada awal nya. 

Ni nak habaq mai plak pasai horlick. Dr pregnant sampai la tgh berpantang nak minum air sejuk mmg kenot. So air panas. Hari2 air suam kelaut jgk. Nak la air panas yg manis2. Teh awal2 kenot, angin! Nescafe n milo ada caffein. Kopi? Kadang2 aku amik. Sbab yg x elok omputih cakap. Kopi feberet Nabi. Dah tentu aku percaya Nabi dr omputih. Tapi jgn berlebih2an la. So apa je nak minum kalau semua x dan? HORLICK la apa lagi?? 

So selang seli la. Horlicks kopi holik kopi holik kopi holik kopi holik kopi.. 

Sampai dah deliver p beli barang Sarah. Ya berpantang aku keluar. So? Beragak2 la dalam semua hal. Jgn la menggila kn? Terborak dgn sorang chinese lady regard yg aku hanya consume horlick. Sbb no choice masa bpantnag ni. Dia punya buat muke 'OMG.. U amik horlicks? U bf kan? U tau tak horlick ada malt n not good for u. For bf. Ur milk nanti x produce cantik' aku punya tepuk dahi. Laaaaa ye ker? Laki aku pon. Huhu minah ni siap sound tepet kat aku 'u donno meh? Even ur close fren x de this info ke? Like seriously?!' Hampes je! Ok aku bodo la masa tuh. Aku balik n stop horlick. 

Tanpa disedari apa punca nya. Mayb sebab bkn efffect on the spot. Susu ku merudum jatuh. Aku perlahan2 fkir apa aku nak consume ni. Wlaupon masih ada dan cukop tp Sarah makin besar. Makin kuat myusu nanti. Susu yg ada pon rasa mcm cukop2 je nih. Lagi skali mgunakan khidmat gugel. Normal la mcm2 tips. 

ESP Shaklee tak suai dgn badan ku! Awal dah consume n dah stop!

Tah mcmana terminum horlicks balik. Miss b ku membengkak dek susu yg banyak. Siap menitis2. Terus teringat 'eh lama nya miss b aku x membengkak mcm ni' punya la bz sampai aku terlupa yg sememangnya dari awal miss b akan mmbesar kalau bb x minum 3-4jam. Tapi kejadian tu hilang bila aku stop horlick dan aku bole tak perasan agak lama miss b aku tak mmbengkak gitu. Betol2 lost. Mayb sebab susu masih ada. 

Em bila dh teringat ni mula la buat experimen n teori sendri. Stop balik horlick. Yes miss b aku back to normal. Tak mmbengkak or menitis susu. And amik horlick blk. Membengkak weih!

YES! Teori ku benar. Nampak x ALLAH tunjukkan jalan. Alhamdulillah.. Aku dh jumpa apa yg aku carik. Syukur. 

Apalagi horlick ptg, hohoho malam, hohoho pagi. Hahaahaha. Membuak2 susu. 

Hampeh kan that lady cakap x elok? Siap dgn tepet aku mcm2! Ko yg dungu sebenarnya.. Cait! 

Tapi bagus jugak Allah reka lady tuh utk aku stop horlicks. Baru aku nampak kn perbezaannya. Klu x. Mana aku stop. Erm semua ada hikmah. 

Apa2 pon.  

Thanks Allah... 
Murah rezeki Sarah

Friday, November 15, 2013

Soother



Erm banyak kan? Ni tak termasuk yg twin pack lagik. Mana yg twin pack simpan. Kua kan yg satu jerh. Memula beli yg RM30+ lepas dari tu mami bedal beli yang rm4 je untuk Sarah. Ye lah nanti beli belom tentu sarah suka kan? 

Semua soother ni lain2 style. Semua Sarah refuse. Syabas beteh! 

Aku cakap, beli yg penyet2 n putih tu sure Sarah nak. TIDAK BENAR!!

Uwan nya cakap beli yg buruk besar tu. Macam korang(aku la tuh) adik beradik pakai masa kecik, confirm Sarah nak. 
TIDAK BENAR!!

Papa plak cakap, beli la apa pon Sarah nak yg ori sebab ada susu. Puting kosong mana ada apa2. Sarah nak susu tuuuuu. OK ADA BENARNYA! 

Sarah isap n nyonyot semua puting2 ni lepas 3-4hau Sarah uwekk kn keluar. Die dh amik feel tp kenot kot. Tah la. Sian sarah. Isap la mitten tu nak. Isap la puting ori tu nak. Mami ikot kan je la. 

Rash



Dh 4-5hri sarah kena merah2 kat miss v dia. Asal nya aku tak betul2 sure. Sebab ada 2 kemungkinan. 1st baru berjinak2 pakak mumy poko sbb masa tu Sarah dah tak muat drypers. Tgk plak drypers memang cutting kecik. Mumy poko S die besar. So try la mumy poko. 

Dalam masa yg sama plak time poo Sarah tiba2 bertukar dari senja ke pagi2 buta. Dalam pukul 630am mcm tu. Sarah plak bangun pukul 730am. Punya la dia selamber takda tanda2 mcm poo pon. Punya la dia selesa bwk poo tu tido. Waduh. 730am tu pon mmg time Sarah tukar nappy. Kalau x mmg mumy x perasan. But then dah sejam lebih kot, mayb lebih sarah peram poo tu dlm tido. Punya la rasa bersalah. Sebab aku mmg sll tkr nappy Sarah 3-4jam skali. Wlaupon x penuh. Waduh.. Camne la tu kn? Cian sarah mami. 

So mne 1 sbb musibab nya? Sama ada mami poko or poo? Obvious poo tu la. Dalam masa yg sma mayb skali dgn napy baru. 

Memula layan kan je dgn dropolene n burt bees. Erm dia x berubah2 lpas beberapa hari. So lets klinik. Mami risau Sarah menrenyam. Kesian. 

So dapat la ubat ni kat klinik pakar. Bukan kpj. Malas kpj tu klu xde cucuk2. Sbb kne tggu lama. Klinik pakar ni 2nd time pegi, 1st masa Sarah colic hari ru. Alhamdulillah suai ubat dia dgn Sarah. And alhamdulillah rashes ni pon suai dgn Sarah. Pakak sekali dah surut terus. MasyaAllah kuasa Allah. Lega mami tgk. 

Cam biasa si bambam mami ni senyum sokmo je. Gatal2 pon senyum je dia. Alang2 timbang berat dah 5.6kg dah manja mami ni. Syukur. Susu ibu. Semoga Allah murah kan lagi rezeki mu nak..

Thursday, November 14, 2013

Now you are a Mother



Dari awal aku tgk buku ni cam sweet je. Baca preview dr google mmg terus rase nak beli. Buku ni cerita tentang keperluan yg ibu bapa perlu prepare utk anak2 dalam cara Islam. Untuk tambah info n penulisannya best, why not?! Kita berusaha, yang lain2 kita berserah dan teruskan yakin. InsyaAllah.. 

Harga aku dapat rm45 dari FB Bonjour bykhayra. Sila add dah beli ya? Or boleh jugak COD di sekitar seremban. 


Ni Sarah nak enterprem cikit. Hehehehe. Makin besar makin matang anak mummy. Alhamdulillah. Senang dibawa berunding. 

Bila kata kejap, tunggu kejap ya...? Senyap je dia tunggu. Bila senyum kat dia tanpa agah pon dia dah senyum sampai hilang mata. MasyaAllah berbaloi2. #sujudsyukur

Salam maghrib. Kbye

Monday, November 11, 2013

Saturday, November 9, 2013

Hobi





Penah dengar web nexdirect? Baju2 baby kalau pandai dpt selai rm18. Weyyyy mne nak dpt? Shocking pink cardigan ni rm18. Mau x menggila? Dress tu pon! Modal rm120 boleh dapat 7baju. Hadoo? And boleh sampai depan pintu rumah dalam masa 4hari. Including Sunday. Gempak mat saleh buat bisness! 

Agaknya dpt cust cam aku rugi Next kot. Lagi mahal upah DHL die byr dr untong dia dpt dr aku. Nasib la labuu.. 

Friday, November 8, 2013

Metoo



Mencarik ini(METOO Dolls) untuk baby Sarah. Merata mencarik. Haih. 

Dah jumpa. KBYE!

Thursday, November 7, 2013

Soother! Puting! Pacifier! Kopek!

Lately benda alah ni jadi masalah besar bagi aku. Lagi menjadi2 masalah nya bila Sarah selalu muntah. Sian pulak tengok dia. Lagipon risau klu muntah selalu sgt x tau dia kenyang ke tidak. Kenapa muntah? Sebab nak nenen untuk tido. Asal nangis je nak nenen, asal rengek je nk kena pujok dengan nenen. Tapi jarang la dia nangis2 tuh. Cuma ada yg tak kena mula dia cry n nak kopek. Sekali dia melekap punya la lama. Sampai dah tido. Dalam tido pon x bagi cabut. Hai keras mumy camni nak.. 

So pemburuan kopek bermula lama dah. Sejak kes ni tak berapa nmpk berat lagik. So so je. Beli punya beli brand MAM. Kecik cenonit je masa tu untuk nb. Paling kecik dalam pasaran. Nenen dia standard la yg penyet putih tuh. Sronok p beli, balik2 p bagi 'uwekkkkkkk!!!' Katanye. Aik camtu je nak? Ok.. NEXT! 

So beku la soother tu dlm case nye sampai hari ni. Lepas tu ada beli lagi. Ask toke kedai tu experience die beranak. Kiddie garden la mana lagi. Katanya 2 ank dia berputing. Sorang puting yg ke 3 baru ngam. Yg sorang lagi sampai kesudah x de jumpa. Aiyakkk!! Macam x membantu je. Hhuhuhuhu. 

Aku pon terai la yg buruk2 sket. Yg oldskool2 cam zaman dulu2. X plak ada masa tu. Beli la yg lebih kurang. Brand apa tah. Balik2 bagi sarah, 'uwekkkk' kate nye lagi. Huhuhu. 

Sampai ke hari ni aku masih nak mencuba. We'll see. 

Sian Sarah kadang2 byk sgt menyusu dek nak menenen tu sampai terjeluak lelehan susu dia. Kenyang sgt kot. Tp nak menenen. Habis camno? 

Idea?!

Mengereng

Oh my! Alhamdulillah..

Malam tadi tengah tido sbelah2 cam biasa. Aku tgh layan mata tetibe 'bukkk' celah ketiak. Skali tgk bby Sarah la mengereng ke ketiak mumy. Aik. Cemana bole ngereng sorang2? Before mmy or papa tolong. MasyaAllah.. Sarah buat sendiri? So tiut. 

Ok tu je. Bye!

Tuesday, November 5, 2013

Diapers bag / storksak






Omei kan??? Ni sume nak mghabiskan hinggit. Tgh fikir betol2, kalau beli pakai ke tidak?

Ko rase?

Cucuk





Ok mumy saiko sebentar. Mau tidak. Dah berkali Dr Syed ckp cucuk 2 bulan ni kemungkinan besar bb akan demam. Dr awak hari tu Dr ade sebut. Then lagi skali Dr Syed sebut msa kami kat hospital semalam. Dah la menunggu je 3jam. MasyaAllah pitam. Sian Sarah. Tp alhamdulillah. Sarah anak yg baik. Senyap je dia dgn papanya. Walaupon restless. Tak bole nak tido. Sian sgt tgk. Kami hampir nak balik. Tapi fikir2 blk bila lagi nak buat? If buat kat luar takot tak halal n byk lagi lah kemungkinan kn? 

Org punya la ramai. Mayb sebab nak cuti keesokan harinya. So semua nk buat hari sebelumnya. So redha kan je la. Syukur alhamdulillah Sarah memahami. Sayu je muka dia penat. Masuk je turn Sarah kena plak cucuk. Alhamdulillah nangis 2,3saat jerh. Syukur. Yg jab 1 bulan nangis lama. Iyannn bunga mumy. 

Lagi skali Dr pesan balik nanti sediakan cool fever. Tp jgn risau, demam nye 1 malam je. InsyaAllah next day ok dah. Ok noted!

Jom balik! 

Balik2 je Sarah buntang mata. Dah pukol 6lbih. Memang time mandi dia. Ok lets mandi. Bagi dia selesa n nti senang zzz terus. Kami laki bini hati2 je. Takot demam n x mo stress kn Sarah. Aircond bilik paling sejuk. Mumy serender. Pakai sweater demi anak tercinta. Sarah memang kuat berpeluh. Setle sume tido kan n susu kn. dah lelap kat katil then baru kami laki bini nak p mkn. Ye kami laki bini tak mkn lagi. Aku dr pagi. Laki aku the whole day x mkn apa pon. X menyempat. Sian abg. 

Hubby solat, aku setle tdo kn Sarah bergilir plk p mkn. Aku mkn dulu. Tkot effect susu bdn katenye. Lps aku setle hubby plk,aku plk gilirkan jga Sarah. Alasan? Takot dia terbangun mengamok! Mau x berjga2? Bby lgi kn? X tdo lma kt hosp td, kena plk cucuk. Adeh.. 

Sampai malam2 buta pon msa kami tdo ikot kan je ape kehendak Sarah. Nak susu lama2 ikotkan, nak ekon sejuk2 x off lnsg, ikotkan! And dgn kehendak Allah Sarah bebas dari demam. Ya Allah lega. Syukur!

*bukak sweater*




Monday, November 4, 2013

2 bulan










Syukur alhamdulillah. Hari ni Sarah dah 2bln 1 hari. Now mumy tgh prepare ootd Sarah utk hari ni. Sarah sedap tido lagi nuh dgn papanya. Ootd nak p mana? Nak p cucuk 2 bulan. Uwaaark. Mumy risau. Semoga dipermudahkan oleh Nya. 

2 bulan ni alhamdulillah. Ragam Sarah memang menghiburkan mmy n papa. Borak2 gugu gaga nya. Sengih xde giginya. Cemana la agaknya papa nak naik koje nanti. Aku ni jgn kata naik koje. Sarah tido lebih masa sket je aku dah kerinduan. Jgn kata nak berjauhan. Ya Allah, nikmat.. Alhamdulillah. 

Buat masa ni Sarah kicik lagi. Kalau bawak berjalan make sure within sejam kena carik port tido dia. Kalau x rengek2 la dia. X la meragam. Die rengek n kesian. Dia nak bantal tilam dia. Alhamdulillah sampai hari ni Sarah tak bergantung pd cradle. Tepuk n nenen insyaAllah tido la dia. Cuma kalau siang kena gigih lebih sket. Sbb dia sll terjga2 kalau tempat tah mana2(dlm kereta). Kalau kat katil aku senang je bg tido. Mayb dlm kereta luar kawasan. Takot. Klu terjga tgk muka mmy ada, then die lelap balik. How sweet kn? Picit kang!

Cradle yg beli hari tu masih guna. Tapi syukur.. Sarah tak bergantung pd buaian. Yeay dia x suka sgt dgn buaian. Huhuhu. Memula risau je. Risau apa? Ahh mcm2 lah. Tp lama2 tgk Sarah pon mcm tak berapa into buai, aku lega. Lately ni lagi lah, kalau masukkan je dia rengek x mo. Nak atas katil nap dgn mmy n papa dia. Siang hari le tuh. 

Alhamdulillah spanjang dua bulan Sarah takde meragam. Kalau n3 b4 ni aku ade tulis tu mayb aku silap. Aku patut tukar dgn merengek. Rengek n meragam lain wooo. Sarah kalau tak kene rengek2, paling2 cry. Meragam xde. Meragam ni pd aku klu kita silap sket dia akan moody spanjang hari. Kn?! Ha Sarah x. Kalau  slese ke, x dpt tido ke. Dia rengek itu jam je. Bila dh diberi apa dia nak (keselesaan) dia akan bangun n tersenyum. Nikmat. Alhamdulillah. 

So for now tu je lah. Ye Sarah tido dari pagi, atau sng cerita ni part tido dr mlm tdi x bangun2 lagi. Bangun susu tu ade le. Cuma ni dh 12 nakkk.. Time mandi pagi awak dh 3jam berlalu. MasyaAllah. Sedap nau tido yek? 

Sat lagi bangun, nak milk kenyang2 n mandi. Dah mandi jln2 jap dlm rmh n smbg tido. Huhuhu. Pukol 1 lbih jom p kpj. Kita cucuk n jumpa Doc baik. 

Semoga dipermudahkan. 

Sarah anak yg baik...