Instagram

Instagram
Catch us on instagram 'akubeb'

Sunday, November 8, 2015

Appetite Sarah 2y2m


Alhamdulillah sarah tak gemuk and tak kurus. Tapi dia agak tembam la dari anak2 lain. Walaupon hakikatnya kadang2 aku nampak mcm keding. Tapi apa2 pon alhamdulillah. 

Sekarang dah 2tahun 2bln baru aku rasa lega dan lega sebab dia nak semua apa yang aku msk n suap. Die tak tolak apa pon. Phew! Lega. 

Cemana aku buat? Serious tak mudah! Percaya tak aku pernah nangis2 bila dia tak nak makan. 6mos - 12bln dia mmg tak tlk apa. Semua dia zass je klu aku suap. Tapi dalam waktu 1yo hingga 2 yo aku sgt stress. Tak senang nak build kan appetite pd anak. Bfast! Lunch! And dinner tak penah miss. Dah la dia jenis nk melekap. Meraung2 kalau aku ke dapo msk. Die nak dkung n msuk blk! 

Tapi mmg kena gigih msk sambil dkung dia. Kdg2 mood die ok nak die dkt wan. Kdg2 or sll nya die xnk! Msk la laju2. Alhamdulillah aku ni xde mslh msk. Like a pro jgk la. Bkn sedap sgt pon. Tp berakal. Tapi dh hempas pulas bersilat dkung anak semua skali dh msk, ank x nak mkn! Ape ko rse??? 

Confirm ramai mak kt lua tu mmg give up if centu. Dgn alasan, dia dh kenyang. Or japg bg blk or bg benda lain. Caya atau x? Aku x bole mcm tu. Hati aku x kan tenang. Hahahhahahaha. Ape aku buat? Aku crik n msk benda lain sampai la die nak! Or else aku ikot logic, kalau die bru susu aku bia lah sejam dua lps susu aku bg. Mmg bdk2 hakikatnya dorg xnk mkn! 

Dorg suka mkn. Tp stakat 3-4suap dh! So aku x kire. Die kne mkn jgk. Hahahhaa. Tp aku x paksa die 1 meal tu je. Aku bg option. Alhamdulillah ada option. Rezeki dia. So dia akan pilih la. 

Yg lg best, budak bertuah ni tak bole ulang2 makan. Die x suka. Dah la sehari mkn 3x. So ko fkir lah cmna aku skt kepala perah otak nk bg anak mkn ape. Klu hri ni dh bg nasi goreng esok die xnk dh. Apatah lgi klau dh bg lunch nk ulang sama dinner. X maun die deh!!! 

So mkin lama mkin serasi. Aku cuba paham ape die nak, die cuba paham jgk ape aku bg. Alhamdulillah sekarang dh senang nak bg mkn. Cukop masa, cukop quantity dia. Die diam lah. Syukur..

Mcm skrg cth bgun pg aku akan bg die cereal letak banana, apple with fresh milk. Zass hbis semangkok penuh. 

Lunch plak aku akan bg die nasi putih dgn ayam goreng. 

Ptg mkn la titbits yg die nak. Sorry titbits sarah mcm kuih bahulu, cekot oat, muruku etc nhaahhaa. 

Mlm aku bg die pasta. Letak bayam byk2 n zass. Kol 11 tido. Nyenyak. Alhamdulillah. 

InsyaAllah appetite sarah jgn lari2 k? Mami ssh hati. 

Laki aku nampak la how struggle aku nak curi2 minat dia utk makan. Nangis2 sampai. Haahhaha saiko. Aku risau lah die xnak mkn. Cet. 

Poo dah x keras! Alhamdulillah -2y2m


Alhamdulillah dah seminggu lebih kot aku tgk sarah dah stop poo keras. Kalau tak tuh asik poo keras je. 1 hari keras lepas tu 1-2hari cair. Hari ke 3 tu keras balik. Kdg2 keras sgt sampai hari ke 3 x kua poo, 4-5pon x kua sbb die dh troma and mayb die tahan. Die kepit kaki die kau2. Memang benda ni berlanjutan dah 5-6bln kot. Dah pg pakar A. Pakar B. Benda sama lah. Sayo buah and pelawas dhupalac doc bagi. Pusing2 buat ape pon jadi balik. Sayo n buah aku mmg bagi 3hri. Confirm la ade. And selalu kerap sehari skali aku bg. Sarah kan pemakan sayo. Buah apa tah lg. So? Mmg kena jgk. 

And alhamdulillah for the 1st time ini punya lama dah almost 2weeks sarah x de masalah poo. Awal2 hari tu die mggelabah mcm biasa. Pegang aku sana sini takot poo keras. Tapi laju je kua nya sampai la hari ni bila nak poo die ckp  je nk poo. Xde gigil2 lgi cm dlu tu. Wey seram. Aku sll je nangih tgk die nangih tgh poo. Sakit sampai gigil2 kaki die. 

Alhamdulillah dah besar sket die dh berubah. Syukur ya Allah. 

Friday, October 16, 2015

30sept2015 1st time warded.








MasyaAllah. 

Alhamdulillah semua ok dah. Malam tu kami kua makan gerai. Dia minum air sirap bandung, pekat! 

Mlm tu tido ngeliat and cry skt perot! Skt perot! Allahu. Aku peluk je dia sbb sian. Lama2 dah subuh bru lena sket. Itu pon terpaksa dibuaikan n letak vicks kt perot. 

Pagi dia ceria je mcm biasa. Tp kejap2 monyok. Sakit perot ktenye. Mkn xnk. Mnum xnk. Ahh risau! Cll kpj and zasss. Sampai2 dpt turn no5. Ok lah. Tggu lah. Bkn ape pon kn? Sekali.. Zass muntoh! Aku ask PA doc, katenye jgn tggu. Pg emergency terus. Ok fine! 

Sampai emergency alih2 dr syed dh ade hehehehe. Alhamdulillah dr sendiri lebih smamg nk discuss. Suspect keracunan. Now bru skt perot n muntah. If dibiarkan lama akan cirit birit. Allahu. 

Nak warded or monitor sendiri? If monitor sendiri min berapa jam bole monitor. Ktenye 12 hrs. Klu mlm ni mkin terok kena admited jgk. Tapi x janji ward ade x. Pagi ni pon ward xde tapi tghri ada je yg discharge. Ohmy! Jwpn yg menakotkan if apa2 jdi x de ward. Dh la ptg ni plan nk blk kg papa for a week. Ah haru!

Alih2 kami decide warded. aku x sanggop. Tapi x jgk sanggop if ank kena drip. Allahu nasib papa ade. 

Alhamdulillah semua nya selamat. 4 hari jgk kami kat sana. Sarah behave and tak byk cerita. 

Kesian tgn mcm robocop. X lansung die nangis mtk dicabutkan. Lnsg x byk rungut. sarah mmg anak yg baik. Alhamdulillah. 

Cuma mlm last tu die mengadu tgn tu skt. Aku rse dh lain mcm. Adu pd nurse. Isk xde ape lah kte nurse. Allahuakhbar, bdk2 x menipu. Xpelah, kita tdo je. Next day sarah mengadu lagi. Mmg iya, nurse shift pg ckp ni bengkak ni kak! Ko x bengkek ke dgr?! Aku dh kate..

Erm alhamdulillah bkk terus and ok bole discharge. Dah la last min cirit die mai. Mmg doc ckp mcm tu. Satu per 1 mai. Monitor saje. If mkin teruk kne drip blk tp tgn kanan plk.  Aduh! X sanggop. ALHAMDULILLAH semua nya ok and poo sarah getting better. 




Sunday, September 13, 2015

Selamat hari jadi anak - Sarah turns ll


Alhamdulillah semua bejalan lancar, seperti yg di plan. Syukur ya Allah. Besar jadi anak yg baik dan dekat pd agama ya nak? 

Mami and Papa syg Sarah. 

Love ya! 

Sunday, August 16, 2015

Birthday SARAH

MasyaAllah cepat masa berlalu. 

Sarah tak lama lagik turns 2! SubhanAllah anakkk.. 

Celebrate ke? InsyaAllah yg simple2 je. Nanti hapdet. 

Tuesday, August 11, 2015

NEW ADIDAS SUPERCOLOR


NEW ADIDAS SUPERCOLOR. 
.
Preorder : eta 1 week. 
.
Color : RED, YELLOW, BLUE
.
Size : 1 & 2 ONLY. 

Ada sapa2 nak place ur wa num dlm ruang komen. Nanti i wa. 

Ini utk kids and very limited pair yg ada. 

Wednesday, July 22, 2015

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin -Sarah 2015


Alhamdulillah semua berjalan lancar seperti dirancang. Syukur masih bernafas hingga ke hari ni. Makin berumur makin menghargai masa. Alhamdulillah berkumpul lagi kita tahun ni. 

Sarah as usual. Raya sakan!

Paling best dia paham plak tu 'yeay yeay raya! Raya!' 

Mercun raya. Cookie raya. Baju raya. Kasot raya. Jalan2 pg beraya. Semua dia excited. Ya Allah sronok tgk. Sgt appreciate. Omei. 

Selamat hari raya readers. Maaf zahir batin dr mak sarah. Sory kalau ada dslah silap terlepas kata. Sy hanya manusia biasa. Sory ampu maaf dipinta. Jgn ada dendam. Ampun ampun dan ampun. 

Assalamualaikum..

Tuesday, July 14, 2015

Dunia mami


Gambar pagi tadi. Kami coti dah. Layan anak.. Alhamdulillah bahang raya makin terasa. Persiapan? Biasa2 ja. Sarah baju time tak raya pon byk membeli. So some pakai yg itu ja. Siap x bkak tag pon lagi. 

Kasot pon sama. Pakai kasot pump yg penah mami beli masa dalam pantang dulu. Haaa dasat kan persiapan aku? Punya lah lama. Aha. Kumbah lemari tgk 'eh dh muat!' 'Eh ade kasot ni? Bile aku beli?' Haaa burok pangai. X.. Bunyi mcm eksen tapi kasot tu rm10 je kot if dh convert. Burok pangai dak? Kih. 


Raya : Rizman Ruzaini


Last minute usha tesco. Eh muat? Lucky me! Rembats mana yg cans

Oh suka cuka! 

Friday, July 3, 2015

ADIDAS Superstar Supercolor - Pharrell Williams.


Gituh! Bapak nama panjang! Nasib pharrell ni jaman2 mami gemilang terbilang dulu. So cam bole lyn la walaupon utk sarah. Ahaks. 

Kalau adidas justin bieber confirm aku x kose nak beli bahahhaha. 

Cite nak dpt kasot ni becinta jgk. Tgh top hari tu aku menggila nak. Tapi aku duk usha sana usha sni. Tgk dia punya clr mana, size apa. Pastu nak matching2 dgn mami n papa la bagai. Lepas tu hold dulu. Cam x brapa penting kan sbb sarah dah ade sport shoe puma tu. dh learn beli byk2 in 1 time adalah membuang. Sbb x pakai sangat. So lengah punya lengah sekali LESAP semua. 

And dia tak restock!!!! Punya la aku kiciwa! Sbb memula cam minat turquoise. Pink mcm common kan? Sekali tgk ada org pakai turquoise dah x nampak mcm supercolor plak. Hambar je clr die gelap. X mcm candies yg lain. Itu semua la jadi lembab. Sempat plak aku nego in and out kan? 

Lama jugak aku carik. Kat adidas memang tak da lah. Kat instagram ade tapi x mahal size plak tak mengena. 

DANG! 

Baru2 ni jumpa size 8. Terus grab. I know bigger. Tapi dalam 2-3cm je beza dgn sarah now. So x besar mana. Even melissa die pakai now pon size us8. Beso kaki ank aku. Sandle adidas yg baru beli tu pon size 7. Org lain baya dia size 4. Ok fine! Baka beso??? Ahaks. 



K bye. 

MITSUI outlet, Sepang.





Dua butik ni je aku menggila. Murah! Sangat murah utk RL tuh. Baju dia pon hat yg classic kuda tu pon ada. Idok le jenis baju saki baki. Baju tshirt cute2 classic ada dgn sale yg best. Ingt lagi dulu RL bru masuk MY tshirt lelaki 1 je almost MY5xx. Gila kan? Aku beli jugak dulu masa baru2 bercinta hadiah kan utk sang suami. Di ou masa tuh. Pekerja dia pon kerek semacam. Cit. tapi masa tu owner dia kedek barangkali. 

Sekarang kat klcc tu cheaper but still. Sebab die RL la kot. Kalau tshirt bebudak tu 3xx selai kan? Hah mcm kat mitsui ni tshirt yg sama tapi 1xx je. Menggila aku 10mins. Lebih dr tu x cukop duit nanti nk bayo. 

Tapi nasib baik jugak yg aku amik gmbr2 kat atas tu last utk 2T punya size. Lain habis. Semua start from 3T. Hah bernasib baik dapat tgkp beberapa helai. Baju raya yg tidak plan. Rezeki ank. 

Kalau tshirt classic kuda 2-3 ekor or sekoq utk man dlm rm260 above. Murah la tuh. Sepatutnya 4xx ye. Macam aku beli on9 direct oversea harga die. Tapi sekarang x perlu lagik on9. Hanya die Sepang sajo. I is like. 

And paling ter ber kenan nak p tgk Le Creuset nuhhh. Waaaa mood rumah baru. Harus lah ngerlip dgn colorful yg funky monkey tu kn? Aku ske. Ade 50-60% less. Casseroles hat yg kecik 1000 bole dpt 500. Ye harga UK jugak. So x perlu pesan dgn warga uk. Hanya di sepang. Cayalah! Dekat plak dgn rmh baru weols. Haih. Menakotkan! 

Lain2 butik biase je. Lalu2 cuci mato sajo. Adios amigos. 


Monday, June 29, 2015

Puasa 2015

Terus keterangan ku katakan 1-2days puasa aku berpinarrr. Beza kau2 kot dgn last year. Last year pose sarah dalam umur 10bulan camtu. Alhamdulillah lebih mudah masa tu. tak der sampai berpinar mcm tahun ni. 

Banyak sebab. Mungkin sebab sarah lebih kuat menyusu this year sebab dah besor. Kuat dia lain mcm. Tapi x pe lah. Rejki dia dak? 

Lagi 1 aku lupa nak amal kan amalan tahun lepas. Aku duk pikiaq2 apa aku makan last year sampai pose steady jah?aku siap call laki aku time keje. Alhamdulillah diprmudahkan. Dia ingat! Love u cinta hati! 

Kurma time sahur! And minum byk air kosong(ini aku ingat. Kurma lupa!) 

So hari ke 3 dah seterusnya aku lebih steady! Hakikatnya memang lansung tak lapar and paling best tak haus lansung2 mcm selalu. Tuh pon dikira rezki. Dipermudahkan. Cuma mayb kederat mcm takde. Alhamdulillah lepas start balik amal kan makan kurma waktu sahur
Badan makin kuat. Syukur...

Suap and masak utk anak? Itu xde hal. Dah byk umo kot. Nak tergugat apanya. Huhuhu

Selamat berpuasa. Bahang raya dah mai 

Saturday, June 27, 2015

For the 1st time - asking for toys!


2nd time la kot after sll mintak balloons. Ahaks. 

Aku kan liat sket nk beli toys anak. Tak sure kenapa. Tapi mayb aku syg duit laki + aku selalu tambah tolak dulu. Pakai ke tidak? Die betul2 suka atau tidak? And selain tu aku tak nak sarah terlalu mudah utk dapat kan apa shj yg dia nak. Aku nak dia tau menghargai sesuatu. Sebab tu sampai sekarang toys sarah aku catu. Ahaks

Slide!

Ni yg nak aku cite. Kesah dia, aku sll bawak die pg main kat mana2 play ctr, or public playground. Agaknya dah besar ni die makin pandai naik slide. Dulu tak reti. So since dah reti dia asik sebut 'slide! Slide! Slide!' Berminggu lamanya. Nak mintak mungkin tak berapa reti. Jadi, apa yg dia reti? Sebut je pabila teringat!!! 

Mmg ye ko die duk sebut. Tgh makan! Tgh main benda lain. Tengah bebual tak tentu pasal sebut slide. Paling aku kesian TENGAH TIDO pon bole mengigau sebut slide. Dasyat lagi aku bole wat dek. Tp dalam pd tu tgn aku dh google mana yg jual reasonable price and suitable utk die yg kemetot ni. Dulu penah aku usha yg ade swing sekali tu kan? Itu terlalu besar buat dia and die kena paku yg tu sbb kalau x paku dia akan bgoyang2 bila bdk2 naik. Bahaya lah! 

Tak cukop dgn itu! Bila aku baring die naik atas aku and slide kat badan aku. Terkekeh2 dia gelak. Aku dah mule kesian yg melampau. Makan masa berminggu jugak die dgn slide imaginasi dia tuh. 

Akhirnyaaa. Aku pon dpt harga paling berbaloi. 140 di kedai berdekatan. 

Die tido aku keluar pg beli. Siap psg masuk dlm kereta. Dia bangun dia tak perasan. Dah nampak die terkejut 'eh' kata nya malu2. 

Guess what?!!

Die tunjuk appreciation dia setiap kali die turun slide ni die sengih2 dtg dkat n called me 'mameee' n hug! MasyaAllah mami loveee u so much pretty! 

Ada la 5-6x dia called mameee and hug tu berkali2 dia ulang. Punya la dia suka sgt. Lepas dr tu xde ngigau and slide kan badan mami lagik daaaaaa. 

Happy ending.. Omei!

Thursday, June 25, 2015

Whats in my bag!


Ini rupa bila malas nak zip sbb x nak keluar rmh lagik. Klu nak tutup zip lansung x de masalah pon. Baaanyak lahi ruang pon. Hehehehe. Eh suka gile aku sofina ni haih. Cuma aku x phm cemana org2 kurus pakai. Sbb die besar ngam utk ku. I is like. 

Tau x ada organizer bag tu? Ha dalam hbag aku ni ade organizer tu yg dalam nya ada bag passport 1 keluarga, buku2 bank 1 keluarga, powerbank, hard disk ber size 1T, wallet, buku hosp sarah, kipas tgn sarah, botol air sarah dan ipad sarah. Huhuhu semua in 1 handbag! Kdg2 ade nappy and kasot jugak(ada la letak dlm bag kck. Ye jaga kebersihan!) 

Bagus bukaaan? 

Berat? Dok aih. Berat handbag biasa la. Ipad tu ipad air 2. So ringan gila. X jadi masalah lah. 

And 


Alhamdulillah kawan2 duckies juai preloved sofina 3 dia rm50 kt iols. Gile mirah kan? Nak nangis rasa. Like new plak tu. dia kecik org nya. So die x mo. Alhamdulillah rezeki. Doa yg baik2 utk dia. Dah la this 2 clr ooosom mse nak beli tu. nak beli dua2 malas plak. X tahu cemana bag ni. Kot x tahan aku x suka betul! Nanti pakai sket dh tcabut mcm soho bag poplook. I is stress. So beli n cuba la dlu. Nak choose red tu bkn main ssh. Purple pon nak! 

Dah nama rezeki Allah. At last dpt both. 

Syukur

Tuesday, June 23, 2015

Adidas for kids


Supercolor? NO!!! Dah habis! Hari tu duk usha2. Duk ukor2 skali habih dah. Frust gils.. 

Ni sandle and order berjemaah! Ade sapa2 nak order??? Pm. Ahaks


Monday, June 22, 2015

Pondok SarahAinman


Ni la dia rupa playground depan rumah kami. Memang zasss kan? Memang tak nak balik kan? Nasib jgak sarah tak macam tuh. Huhuhu. 

Alhamdulillah semua bakal selesai. Major suma dah settle. Tinggal minor je lagi pondok kami yg 1 nih. InsyaAllah. 


DuckXaere is here. Quack!


Clr2 die sgt termengancam. 

Ahhhhhh 😍

Saturday, June 20, 2015

Friday, June 19, 2015

Aere Duck


Amacam? Ade yang terlepas lagik??? 

Baaanyak stock pon terlepas? Nasib kamu le

Sunday, June 14, 2015

BRAUN Thermoscan


Aku dalam pantang lagik dah heboh suruh laki beli thermoscan ni. Ada la die beli kan yg scan2 gini. Polygreen ke apa tah nama nya. Pakai and 'elok' sampai sekarang lagik. 

TAPI! 

Tak accurate! Dah berapa kali sarah demam tapi bile pakai thermoscan yg tuh asik lah kata 37.4 or below. Padahal aku dah rasa panas dr biasa dah ni dahi dia. And lama2 memang aku dah lali. Aku dh bole agak. Kalau 37'c tu tak demam kan? Tapi kalau dah scan pakai polygreen tu read dia gitu maknanya dah demam la tuh. Kalau tak demam panas, boleh la lagik. Kalau read dia 37.8 maknanya 39 lebih la tuh. So if demam panas memang aku panic. 

Sebab penah main agak2 je sarah yg 38'c tu mayb 39'c. Tup2 pg kpj dah 40'c. Nauzubillahiminzalikh! 

Penah plak sekali tu doc bg je ubat demam mcm biasa. Monitor. Check2 38'c. Pukul 5am die mengigil sejuk tapi badan panas gile. Allahurabbi. Papa plak takde. Aku dgn dia and uwan je ke hospital! Tawakal and gabra Allah je tahu. Istighfar la byk2. Allah ada.. ALLAH ade. 

So selain kpj memang hosp sarah, klinik pakar kanak2 senawang pon mmg klinik biase yg sarah pg. cth mcm emergency kpj pon sama lah. Semua pakai Braun thermoscan ni. Aku siap tgk and pegang. LOL! Nak tau dorg pakai apa? 

So jawapannya ALL Braun Thermoscan hat yang dlm gambar ni. 

Aku pon mula lah duk usha Lazada! Dari jual 260 aku wat dek. Sampai hari ni jual 3xx tak turun2! I cannot wait betul. Mmg sekarang bole lg kalau nk tgu2 Lazada turub walaupon dah makan bln, Alhamdulillah sarah tak demam. But now dh lama sgt tunggu2 x turun and tadi pegi plak kedai faveret mami di S2 and harga die rm280. Ok fine! Deal!! 

Memang kat kotak tu pon tulis 
'More accurate'
'Confirm secure position and accurate result'

And

#1 BRAND AMONG PEDIATRICIANS. 

Bye polygreen. 

Tuesday, June 9, 2015

theweaveduck & theblurredlinesduck


Nak jadi cite semua dtg sekali. Rezeki bergolek. Dapat blurred lines skali. Tak penah beli kat org sbnr nya. 1st time. Rezeki lah semua nya. 

Syukur.. 

Serious ckp! All rezeki. Xde tips! Dah la web jam hari tu. memang frust. Tapi dah kun fa ya kun. 

Oh Alhamdulillah dah setahun ku berhijrah. Mayb ni salah 1 hadiah? 

Monday, June 8, 2015

TheweavedUCk #duckscarves


Kena tunjuk jgk sbb KEPUASAN MEMBELI! Erghh 

This time agak stress sebab ade 4 clr yg dorg release. So byg kan la kalau nk al clr how lembab we have to go thru kan? Lepas 1, klik 1 lg dan lg. sampai 4 kali! Org yg nk hot clr pon ramai tapi x semua dia nak. So how how how n how?! 

Xpe buat pelan2! TAPI 1st TIME DALAM SEJARAH DUCK gue yang website hang! Jam gile. Lansung x bole nak check out n buat payment. Ni dah habih laju dah. Lepas tu dan2 encik suami bangun. Dia tau aku minat cemana kan? Die yg mamai2 tu cuba plak log in from hp dia. Slow slow n steady die buat dalam bilik separa gelap. SUNDAY maaa... 

Yang kt aku tadi apa jadik? Bila dah back to ok and x jam tgk cart aku 1 by 1 oos. Ok fine!!! And aku lansung x tahu cemana la keadaan laki aku dgn hp dia masa tu sebab memang spoil this time kan? Dengan dia try type details cc tapi x lepas! Tah kenapa. Erm memang x lepas la kot this time. 

Sekali... 


Erm NAH DAH! And sambung zzzz balik. Masa tu aku macam mimpi weh! Aku still tak percaya sampai la aku dpt confirmation email. 

YEAY!!!! Ber rezeki lagi kami hari ni. Thanks encik suami... Phew 💦

Cant wait to receive those. InsyaAllah. 

**1st time tengok yeww design mcm mak2 sgt. xmo lah. Itulah ini lah. Sekali die yg beriya. Well cinta itu buta...

Wednesday, June 3, 2015

Longcham Neo Large


Aku mmg pentegar LC. Sbb apa? Sebab die colorful kot. And die sgt tahan lasak!!! Hitam2 segala daki pon tak nampak. Walaupon most of my collection bkn leather pon sama. Tahan kotor. 

Lagipon dia mcm murah kan nak dibandingkan dgn designer hbag yg lain. Kalau modal 1 bole dpt 4,5bjik dia shj. Lol. 

Ni habaq mai nak cita. Lama dh teringinnak beli yg large punya, approx 47cm kot. Lupa dah. Untuk travel bag. Skali punggah byk2. Masuk dlm tuh. Tapi x beli2 sbb mayb harga yg lalu dpn mata mcm merugikan. Dah la nk buat bag travel. Bkn hbag, lepas tu nk berhabis sgt. So mcm mls lah plk. Rase x mampu disitu. Pastu ade la tgk hok LC lmt edt yg gmbr monster2 tu. funky gils. Kat groupon ada. Waaa ctk. Tapi fkir 2,3x udah2 la tuh. Awak dh la dah beranak pinak, tudung kopiah bagai nak bwk bag monster. Mmg x da apa tapi pd aku cm 'udah2la!' Tunjuk kt suami pon senyum je dia. Tanda setuju dgn aku la utk tdk la dah nk memiliki itu ropa. 

So tah mcm mana dpt email dr lazada. Nahhh! Depa offer aku Neo lagik! Pink plak tuh! Dah tu Large. Murah gila! Aku suka. Pakai plak voucher. Zassss. 

Tahniah! 

Tuesday, June 2, 2015

Photobooks!


Dah mami gile internet, takkan la tak de masa nak compile gambar2 gini kan? InsyaAllah dah minat sume on. Dari klik2 shopping sana sini baik buat prangai senonoh sket, x rugi pong. Huhu

1 of the book buat masa sarah belom 1yo lagik. So dalam tu duk susun dari 1st page mami n papa sanding, lepas tu gambar2 mami pregnant. Lepas tu gambar result ECG Sarah, gambar scan eh mcm2 lah. Sampai la dia keluar ke dunia hingga lah setahun for 1 buku. Awww rasa hiba. Hiba suka lah! Alhamdulillah. 

And others trip2 yg kiteorg pg. wlaupon dekat2 je Tapi Alhamdulillah seronok. Each book ade 3 destination. Tengok la kalau banyak tempat visit, 1 destination 1 book. Love it. 

Nanti sarah dah besar sket if murah rezeki kita, kita extend sayap ke oz, hk and LA eh? Amboih LA! NYC ke. Awww tempat idaman mami tu selain nak pegang sendiri Kaabah! InsyaAllah. 

Buat kat mana? Pixajoy. Sebab murah sket kot and 1st time buat photobook sangkot tang mana tah. Problem la. So leceh kt stu, rugi rm6x aku. And lari ke pixajoy. Mana2 lah janji sampai depan mata. 

Zasss

Monday, June 1, 2015

Buli!





Hahahahaha depan aku plak kan anak aku kene buli. Haih nasib laaaa budak. Kalau tak mau aku sengseng lengan baju. Heh. Ye gurau je pon.

Bdk tu kecik dr dia tapi dah tua. 2thn lebih. Sarah stahun 9bln baru. Tapi yes! ank mami sempoi je. Die gelak2 and stak phm apa2 and ajak lagi org tu main. Die x tau org tu x ske die. LOL. Iyan anak mami.. 





Thekaleidoscopeduck


Aku rasa gila lagi rebut itik ni dari rebut hotseat air asia dulu2. 

Alhamdulillah lah ade rezeki utk dapat kan! Sampai bergaduh2 ok manusia dalam ig. Ya Allah kantoi nampk tru clr masing2. Dah beranak pinak plak tu. mtk2 dijauhkan. 

Ok fine! Aku dh create 1 group kat whatsapp. Hahahhaha. Utk kami2 yg into duck. Eh best jgk lah. Byk tips dorg share. Best lah. 

Tp x penah lagi x dpt all the lmt edt. So xtau apa rasa org yg marah2 tu. mtk2 jauh la sampai hlg kawal mcm tu. haih. 

Wednesday, May 20, 2015

Bila Sarah nak 'cepek'


Pegi Focus Point ade plak juai kids punya under brand Poney. With UV protection sume lah. Takot plak beli yg bukan2, mata baby lagi kan? 

So nah! Mahu plak dia pakai dak? Lol. Anak2..

Tuesday, May 19, 2015

Melissa shoe open for order!

Ada sapa2 nak join? 

Mls nk p KL tp nak beli melissa shoe utk princess? Depa xde wat on9. Mai aku tlg beli. 

Eta 2 weeks. 





Klau ade yg minat n nk tanya size available please email 

Wonderfulretreat@gmail.com

Depo 50%